Kurczak z pomidorami, koprem włoskim i oliwkami

Składniki:
4 piersi z kurczaka
2 bulwy kopru włoskiego
½ kg pomidorów
1 filiżanka czarnych oliwek bez pestek
2 łyżki posiekanego czosnku
1 filiżanka rosołu drobiowego
½ filiżanki białego wina
1 łyżka posiekanego rozmarynu
oliwa z oliwek
sól pieprz

Sposób przygotowania:
Rozgrzać oliwę na patelni. Obsmażyć piersi z kurczaka 2-3 minuty z każdej strony, przełożyć do innego naczynia. Na tej samej patelni obsmażyć przez 3-4 minuty pokrojony w kostkę koper włoski. Dodać czosnek, po 1-2 minutach dodać kurczaka, pokrojone pomidory, oliwki, rosół, wino i rozmaryn. Całość zagotować. Doprawić solą i pieprzem, przykryć przykrywką i włożyć do rozgrzanego do 200º C piekarnika. Zapiekać 15 minut.