Tortille z sosem z oliwek i awokado

Składniki:
1,5 filiżanki pokrojonych w kostkę pomidorów bez pestek
1 filiżanka oliwek
1 filiżanka pokrojonego w kostkę awokado
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki posiekanej kolendry
1 łyżeczka posiekanego czosnku
2 jajka
2 łyżki mleka
4 placki pszenne Tortilla
oliwa z oliwek
sól

Sposób przygotowania:
Przekroić na pół oliwki, wymieszać z pomidorami, awokado, sokiem z cytryny, kolendrą, czosnkiem i solą. W innym naczyniu roztrzepać jajka, dodać mleko. Namoczyć pszenne placki w jajecznym płynie. Rozgrzać oliwę na patelni, podsmażyć z obu stron każdy namoczony placek. Na każdy placek wyłożyć ok. 4 łyżki warzywnego sosu i od razu podawać.