Mamy przyjemność zaprosić dziennikarzy i krytyków kulinarnych, blogerów, restauratorów i szefów kuchni na warsztaty kulinarne z andaluzyjską oliwą z oliwek w roli głównej. Odbędą się one w Ambasadzie Hiszpanii w Warszawie, w środę 27 listopada br. o godz. 12:00.
Poprowadzi je szefowa kuchni z Sewilli, Amelia Gómez, właściciel Travel & Cuisine http://travelandcuisine.es/en/ , która od 2008 r. organizuje degustacje, pokazy kulinarne i szkolenia z wykorzystaniem tradycyjnych hiszpańskich przepisów i składników. Tym razem Amelia połączy hiszpańską oliwę z polskimi składnikami, aby podać Państwu m.in. chłodnik, makrelę czy grzyby.
Po degustacji andaluzyjskich oliw Extra Virgin, szefowa kuchni przygotuje 4 różne dania, do których w czasie koktajlu dołączą 2 tapas oraz hiszpańskie sery, oliwki i wędliny.
Podczas spotkania będziecie Państwo mogli poznać smak wielu andaluzyjskich oliw Extra Virgin obecnych na polskim rynku, oraz skontaktować się z ich tutejszymi importerami.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, jednak z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc, uprzejmie prosimy o potwierdzenie Państwa uczestnictwa na adres mailowy: extenda@extenda.pl.