Zapraszamy do obejrzenia relacji z degustacji 6 odmian oraz prezentacji 23 oliw Virgen Extra z regionu Andaluzji dostępnych do kupienia w Polsce, która odbyła się w dniach 15 i 16 czerwca 2023 r. w ramach Konferencji Tłuszczowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. Na nasze zaproszenie, wydarzenie poprowadził Pan Adrian Stojewski, Chef kuchni z Hiszpańskie Smaki, ekspert kulinarny i specjalista od kuchni regionów Hiszpanii.
Podczas degustacji komentowanej, Chef Adrian Stojewski zaprezentował różnorodność oraz intensywność smaków i zapachów następujących odmian oliw:
- Alma Oliva – od producenta Almazaras de la Subbética i dostępna w polskim sklepie internetowym Advant
- Ybarra – od producenta Grupo Ybarra Alimentación, S.L. i dostępna w Polsce u importera Dorapol
- Aceites Tapia– od producenta Aceites Tapia i dostępna w sklepie internetowym IRPO
- Goya – od producenta Goya Foods of Spain i dostępna w Polsce u importera PHZ Profit
- Cortijo de Suerte Alta – od producenta Cortijo de Suerte Alta S.L. i dostępna w sklepie internetowym Dameco
- Castillo de Canena– od producenta Castillo de Canena Olive Juice SL i dostępna w sklepie stacjonarnym oraz internetowym DeSabor
Oprócz degustacji komentowanej ww. oliw, pokazaliśmy również szerokiej publiczności 23 oliwy Virgen Extra z Andaluzji najwyższej jakości, dostępne w polskich sklepach, z którymi możecie Państwo zapoznać się tutaj: OLIWY Z OLIWEK Z ANDALUZJI KONFERENCJA TŁUSZCZOWA 2023