Zapraszamy do obejrzenia relacji z degustacji 5 odmian typowych hiszpańskich oliw z regionu Andaluzji, która odbyła się dnia 24 listopada 2022 r. Spotkanie poprowadził Pan Adrian Stojewski, Chef kuchni z Hiszpańskie Smaki, który specjalizuje się w gastronomii regionów Hiszpanii.
Podczas degustacji zaprezentowane były następujące odmiany oliw:
- Arbequino – od producenta Knolive Oils z Priego de Córdoba i dostępna w polskim sklepie IRPO
- Hojiblanco – od producenta Oleoestepa z Estepa k. Sweilli i dostępna m.in. w sieci Auchan Polska
- Manzanilla – od producenta Acesur – Aceites del Sur z Sewilli i dostępna w większości sieci handlowych w Polsce
- Picual – od producenta SCA Nuestra Señora de la Encarnación w Jaén i dostępna w Kochamoliwe.com
- Royal – od producenta Aceites Cazorla z Cazorla k. Jaén i dostępna w sklepie Oliwa Cazorla
Arbequino | Hojiblanco | Manzanilla | Picual | Royal |