Degustacja oliw z Andaluzji z Adrianem Stojewskim

Zapraszamy do obejrzenia relacji z degustacji 5 odmian typowych hiszpańskich oliw z regionu Andaluzji, która odbyła się dnia 24 listopada 2022 r. Spotkanie poprowadził Pan Adrian Stojewski, Chef kuchni z Hiszpańskie Smaki, który specjalizuje się w gastronomii regionów Hiszpanii.

Podczas degustacji zaprezentowane były następujące odmiany oliw:

  1. Arbequino – od producenta Knolive Oils z Priego de Córdoba i dostępna w polskim sklepie IRPO
  2. Hojiblanco – od producenta Oleoestepa z Estepa k. Sweilli i dostępna m.in. w sieci Auchan Polska
  3. Manzanilla – od producenta Acesur – Aceites del Sur z Sewilli i dostępna w większości sieci handlowych w Polsce
  4. Picual – od producenta SCA Nuestra Señora de la Encarnación w Jaén i dostępna w Kochamoliwe.com
  5. Royal – od producenta Aceites Cazorla z Cazorla k. Jaén i dostępna w sklepie Oliwa Cazorla
ArbequinoHojiblancoManzanilla  PicualRoyal