Relacja z warsztatów kulinarnych z andaluzyjską Oliwą z Oliwek Extra Virgin

Dnia 27 listopada 2019 r. polskie biuro Extenda Agencji Promocji Regionu Andaluzji zorganizowało we współpracy z Ambasadą Hiszpanii w Warszawie warsztaty kulinarne poświęcone hiszpańskiej oliwie z oliwek Extra Virgen.

Warsztaty poprowadziła Pani Amelia Gómez, szefowa kuchni z Sewilli, a uczestnicy mieli wyjątkową możliwość zdegustowania obecnych na polskim rynku oliw od 18 producentów z Andaluzji:

MARKA OLIWY DOSTĘPNA W
Almazaras de la Subbética

Advant

www.advant.com.pl

Campos de Uleila

Oliwki Etc.

www.oliwkietc.pl

Castillo de Canena

Sabor de España

www.desabor.pl

Goya

PHZ Profit SP. z o.o.

www.goyaspain.com

  Interóleo

Interóleo Polska

www.interoleo.pl

Knolive Oils / Hispasur

Delikatesy Lafuente

www.delikatesylafuente.pl

I love aceite / Kochamoliwe.com

Kocham Oliwę

www.kochamoliwe.com/

La Pedriza

Platan Oliwki

www.platan-oliwki.pl

Mueloliva

Develey

www.develey.pl

Nobleza del Sur

Positive Management Solutions / EVOO Premium

www.evoopremium.shop

Oleoestepa

Tomate Verde

www.tomateverde.pl

OleoSur

Auchan

www.auchan.pl

Oliaesa

Delikatesy Lafuente

www.delikatesylafuente.pl

Claramunt

Ewan

www.pl-pl.facebook.com/viniteranio/

Oro Bailén

La Oliva

www.laoliva.pl

Soler Romero

Prosto z Hiszpanii

www.prostozhiszpanii.com

Vegaoliva

www.vegaoliva.es

(kontakt z producentem)

Ybarra

Dorapol

www.dorapol.pl

 

Wśród zaproszonych gości znaleźli się dziennikarze i blogerzy kulinarni, restauratorzy oraz importerzy oliw andaluzyjskich. Wydarzenie zostało opisane m.in. na następujących blogach kulinarnych:

https://www.ugotowanepozamiatane.pl/obiad-ryba-pomarancza/

https://www.kuchennymidrzwiami.pl/oliwa-z-andaluzji-tatar-z-lososia-z-piklami-i-emulsja-koprtkowa/

http://blog.viniteranio.pl/kulinarne-warsztaty-prosto-z-andaluzji/?fbclid=IwAR3SMpPFpWuBw8kt8odtrsqZsMLupDI1sesq8909hU6MdpIOPQCMi5S6M8g

https://kochamoliwe.com/pl/n/74?fbclid=IwAR3IYwrHE2cGYD8Z1U8_Ov0O–b9v-Rs2XRUkcPN5oihvudNP26jaY-S1gU

 

Warsztaty i degustacja oliwy były elementem działań biura Extendy w Polsce, których celem jest promocja spożycia oliwy z oliwek oraz rozpowszechnianie wiedzy na temat tego produktu. Wszystkich chętnych, aby dowiedzieć się więcej na ten temat zachęcamy do odwiedzenia profilu na Instagramie: https://www.instagram.com/oliwazandaluzji/ oraz zapoznania z naszym przewodnikiem po oliwie z oliwek.