Rodzina Claramunt i jej oliwa

Siedzibą rodzinnej firmy Olivar de la Monja jest Baeza, serce hiszpańskich gajów oliwnych w Prowincji Jaen. Wśród upraw znajdują się tu m.in. dwustuletnie drzewa odmiany picual, a także sprowadzone przed laty do Andaluzji arbequina, frantoio czy koroneiki.

Oliwy produkowane są pod trzema markami:

CLARAMUNT oliwki pochodzą z wczesnego zbioru, w październiku, co daje oliwie intensywny zapach i smak

CORTIJO DE LA MONJA o łagodniejszym zapachu i smaku, ponieważ oliwki zostały zebrane nieco później, bo w listopadzie

NUESTRO produkowana z dojrzałych oliwek zbieranych od listopada do końca zbiorów

O najwyższej jakości oliw produkowanych przez rodzinę Claramunt świadczą prestiżowe nagrody:

Podobnie, niezwykły smak oliw Claramunt przekonał do oferowania ich swoim klientom hotel Wellington i AC Mauro Santo w Madrycie, Muzea Thyssen Bornemisza, restaurację Hogar del Pescador w Marbelli czy Delikatesy Bretxoliva w San Sebastian.

Oprócz trzech ww. marek, producent umożliwia też sprzedaż pod marką własną dystrybutora zarówno jeśli chodzi o opakowania tradycyjne, jak i jednorazowe czy miniaturowe – coraz bardziej popularne w hotelach i restauracjach ze względów higienicznych i bezpieczeństwa.

Więcej szczegółów znajdziecie Państwo w niniejszym KATALOGU, na stronie producenta https://www.aceiteclaramunt.com/ , jak również w naszym warszawskim biurze pod nr tel. +48 22 617 84 08 oraz mailowo extenda@extenda.pl