Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym

Składniki:
250g makaronu
3 pomidory
1 ząbek czosnku
1 słoiczek tuńczyka w oliwie
garść kaparów
garść zielonych lub czarnych oliwek bez pestek
4 plasterki żółtego sera
4 pomidorki cherry
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sól

Sposób przygotowania:
Ugotować makaron al dente. Sparzyć pomidory. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić pokrojony czosnek. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory i dusić przez 10 min. Następnie dodać odsączony tuńczyk, oliwki i kapary. Doprawić solą do smaku i dusić na wolnym ogniu. Dodać ugotowany makaron. Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć serem i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty. Podawać przybrane posiekaną natką pietruszki i pomidorkami cherry.