Pierś z kurczaka z serową kieszonką i oliwkami

Składniki:
4 filety z piersi kurczaka
20 dag sera feta
5 łyżek czarnych oliwek bez pestek
1 cytryna
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki śmietany
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej bazylii
tymianek sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Filety opłukać i natrzeć solą. Otrzeć skórkę z cytryny, wycisnąć sok. Sok i skórkę wymieszać z oliwą, posmarować nią filety, odstawić do lodówki na min. 1h. Oliwki pokroić w plasterki. Ser feta rozetrzeć ze śmietaną. Dodać oliwki, tymianek i bazylię. W każdym filecie naciąć głęboką kieszeń, napełnić farszem. Spiąć otwór wykałaczkami. Filety ułożyć w brytfannie. Ponownie posmarować marynatą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180º C. Piec ok. 40 min. W połowie pieczenia przewrócić filety na drugą stronę.