Polędwica wieprzowa z sosem z oliwek i mango

Składniki:
½ kg polędwicy wieprzowej
1 filiżanka pokrojonego w kostkę mango
½ filiżanki czarnych oliwek bez pestek
1/3 filiżanki posiekanej czerwonej cebuli
¼ filiżanki soku pomarańczowego
1 łyżka soku z cytryny
1/8 filiżanki posiekanej papryczki chili
2 łyżki posiekanego świeżego oregano
1 łyżka posiekanego czosnku
1 łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego)
szczypta soli

Sposób przygotowania:
Przygotować marynatę do mięsa: wymieszać sok pomarańczowy, ostrą papryczkę, oregano, kumin i sól. Obtoczyć mięso w marynacie. Wstawić do lodówki na 2 h. Pokroić oliwki, wymieszać z mango, cebulą i sokiem z cytryny. Rozgrzać piekarnik do 200º C, włożyć mięso i piec ok.15-20 minut. Po upieczeniu, odstawić na kilka minut, a następnie pokroić na 0,5 cm plastry. Ułożyć na półmisku i polać sosem z oliwek i mango.