Roladki z oliwkami

Składniki:
1 ½ szklanki mąki
3 szklanki mleka
2 jajka 2 łyżki oleju
½ słoika zielonych oliwek
5 dag sera żółtego
1 szklanka majonezu
2 jajka na twardo
1 ogórek konserwowy
1 łyżka kaparów
2 łyżki śmietany kremówki
sól,
pieprz

Sposób przygotowania:
Z jajek, mąki, oleju, mleka i szczypty soli rozrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Usmażyć naleśniki, odstawić do ostygnięcia. Ugotowane jajka na twardo drobno posiekać. Poszatkować ogórka konserwowego i kapary. Majonez wymieszać ze śmietaną, posiekanymi jajkami na twardo, ogórkiem i kaparami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na tarce. Każdy naleśnik dość grubo posmarować sosem majonezowym, oprószyć startym serem. Na brzegu każdego naleśnika położyć oliwki, zawinąć je dość ścisło w rulonik. Każdy naleśnik pokroić w roladki o szerokości ok.1 cm.